inspirationslös och väldigt liten


I fredags glöde jag sidfläsket i bourgignonen och idag hade jag inte ens ett enda litet jävla fänkålsfrö i fisksoppan. vad är grejen liksom? Varför lagar jag helt plötsligt endimensionell amatörmat? Jag vet att jag kan bättre än såhär.

Tror jag skyller det på sjukdom. Har fan ont i varenda lunga, men jaja.

Just nu har jag en schystt limpa i ugnen. Ekonomiskt som fan. Att baka ett bröd kostar typ 3 spänn, att köpa en jävel kostar typ 20-30. Sinnessjukt.
Halverade just jästen i ett recept på baksidan av ett pkt grahamsmjöl och det gick utmärkt. 50 g jäst på drygt 500 gram mjöl kändes som att det var lite att ta i. Har äntligen satt en surdeg också, så snart slipper vi köpa jäst när det ska till att bakas. Ska bli skönt. Och sjukt gott. Jaaa.

Snart är det jul också. Men jag är så sinnessjukt trött att det mest lär bli sill och en prinskorv typ. Och sjukt mycket godis, för fan vad jag älskar godis. Har dock lite ideer till jobbet, typ byta ut frukostbrödet mot en enkel frukt-och-nötlimpa eller nåt. Något med polkagris (helt underskattat), en pepparkaka eller två och så kanske någon  muffin/cupcake.

RSS 2.0