Mitt liv, såhär långt.


Allt är tråkigt och jävligt oinspirerande. Jag kan för tillfället inte träna och börjar bli tjock. Det är stora feta flugor i hela huset och de cirkulerar runt mitt huvud som om jag var någon slags förkroppsligad gravitationskraft. Jag lagar god men snabb mat och drömmer om allt pyssligt jag vill göra men som jag inte gör för att... ja, jag är väl för lat helt enkelt.

Var i Uppsala och det är måhända inte tråkigt men det är så sorgligt att åka därifrån. Finns fan inte en människa över 35 där och så går jag runt här och känner att det inte finns några i min egen ålder. Drygt.


Saker jag har att se fram emot i höst, trots allt:

Jag och R ska till Göteborg och Göteborgs Poesifestival och hänga med "unga poeter", vilket ju alltid är kul, säkert.
Jag hoppas att jag kan åka tillbaka till Uppsala redan nästa helg och gå på fest och klämma på Rs kurskamrater
Höstmat är fan bra grejer
Höstväder är inte heller helt ovälkommet om man har riktiga kläder på sig
Jag fyller år (vet inte om jag ser fram emot det, vet inte vad det ska va bra för, jag lär ju ändå inte få nån ponny eller en pojkvän eller en lerfigur i naturlig storlek som föreställer R... eller en dinosaurie... Så det känns onödigt, hela födelsedagsprincipen, men OK, det får va med)
Öh... All tid jag har... så att jag kan... läsa?
Alla pengar jag kommer att tjäna (och kunna spara)
Allt fint och meningsfullt jag kan göra med mitt liv om jag bara tar mig i kragen lite

Så vet ni hur det ligger till.

BEAUTIFUL LIFE


Har märkt en konstig sak. Allt smakar fan välling. Ni vet, smakar dålig, fadd nerkokt havregrynsgröt, beska illa dold bakom det höga sockerinnehållet. Fisljummet. Tjockt i käften. Ska sluta äta den där kycklingen på jobbet. Säket full av konstiga genmodifierande saker.

Jag kan inte träna pga en fotskada och det kommer fan bli min död. Är helt slut hela tiden men börjar typ gråta så fort jag rör på mig lite snabbare än vanligt - som när jag tänkte sprinta de sista femti metrarna till bussen. Jävligt ont. Japp.

Annars är allt lugnt. FF HEMMA!!!!!!!! WÖÖÖHH!111!!! Men eftersom jag inte har några vänner blir det ingen fest. Nu ska jag bädda min säng. Om jag orkar. Borde kanske ta en cykeltur iaf, skärpa till mig lite. Om ett halvår kommer jag rulla fram annars.

veckohandla






Tonfiskröran består av tonfisk på burk, vitlök, salladslök, chili, ingefära salt och peppar och jag tror jag hade lite vinäger eller citron i också. Salladen är morötter och paprika. Passar fint till tonfisken.





Quorn. Lustigt det här, med quorn. Jag tycker quorn är rätt skönt att äta för att det är lättuggat och tar typ två minuter att laga till jämfört med kyckling (jag brukar micra quornet (?) eller lägga fram det på morgonen, sen ska man bara värma det... Nej, man kan inte bryna quorn. Brynt quorn är bränt quorn). Och så tar det till sig smaker ganska väl. Men fan alltså. Kyckling är nog godare ändå. Tyvärr. Dessutom är quorn lite läskigt. Hur fan gör man quorn? Läste någonstans att man odlar svampen i stora silos som man skrapar ner från väggarna typ. Fyfan.



Ingefära, chili, rödlök och lök får svettas i olja i några minuter, tillsammans med lite svartpeppar, en rejälnypa salt, lite socker och ett par matskedar raz-el-hanout (som finns in den lokala delibutiken eller i "utländska specialiteter"-hyllan på närmsta stormarknad). Låt puttra. Häll i en skvätt citronjuice, häll i quornbitarna, värm, smaka av och häll i det som du känner att du behöver ha i.

Koka bulgur med gurkmeja och aprikoser/russin och salt. Häll av yoghurt i ett durkslag med en handduk i, eller köp sån där grekisk matlagningsyoghurt och servera till. Och ha nåt grönt på tallriken, annars blir det sjukt grått.



Brödpudding med apelsin och lingon:

1/3 kardemummakrans (fast jag tror kanelkrans hade varit ännubättre)
3 ägg
1 skvätt (haha!) grädde
1 skvätt mjölk
2 msk honung
en nypa salt
zest från en citron och lite saft
några lingon

Ugn 175 grader celcius.
blanda alla våta ingredienser + smak.
Skär kransen i lagom bitar. Jag gjorde mina jättesmå eftersom jag hade dom i muffinsplåt. Bakar man den i en större form kan man givetvis göra dom större. Blanda och låt allting suga åt sig en stund. Häll upp i den form du valt att baka av i. Låt den baka i ugnen, känn med en sticka ibland, lita mest på din instikt.



Shuu.

Vad säger grisen?




Spenatsppa med getostkräm och grövre-än-scones. Lök, vitlök, muskot och svartpeppar får puttra i lite smör så att smakerna kommer fram fint. Tina spenat i micron (eller ta färsk). Deglacera katrullen/grytan med en skvätt vitvin eller vitvinsbalsamico, eller citronjuice, eller vatten (men det är fint med lite syra). Lägg i spenaten. Häll på vatten och grädde och så mycket salt att ni börjar skämmas, samt en liten klick dijonsenap.

Getostkräm: Tjockflytande, gärna lite syrlig mejeriprodukt (yoghurt, creme fraische, tror till och med gräddfil skulle funka), svartpeppar och chévre (skala den) mixas ihop till en kräm som inte ska vara för lös. Tillsätt lite havssalt och en par droppar limejuice om det inte smakar tillräckligt mycket chévre.

Jag är generellt väldigt, väldigt skeptisk till alla typer av "snabbröd". Framför allt för att jag tycker att de smakar som småkakor. Men det är ju gott och det gjorde sig rätt bra till spenatsoppan. Roligare än att servera det gamla sega rågbrödet eller någon polarkaka från frysen. 

Recept, snabba nötbröd:
4 dl havregryn
2,5 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1 tsk malda fänkålsfrön
2,5 dl fil/yoghurt
1/2 dl sirap (men ett par msk räcker nog gott och väl)
1 dl nötter, jag använde hasselnötter

Ugn: 175
Torra ingredienser först. Sedan yoghurt och sirap. Rör om.
Jag bakade av mina i en muffinsplåt, men det ska nog gå att göra en limpa också. En liten limpa i alla fall. Kör i ugnen tills de är torra i mitten (antar att kärntemperaturen är densamma som för vanliga bröd om ni är petiga - 96 grader celsius)



Fläskgryta med lök och paprika. Sjukt, sjukt jävla gott och lite för sött, haha. Består i princip av lök, vitlök, paprikapulver, torkad mald ingefära (rosta torra kryddor), mild ajvar relish, pepparrot, färsk ingefära, mer vitlök, skinkstek (INGEN BRA BIT, ANVÄND NÅGON ANNAN, men gott vare), grädde, en klick honung, torkade aprikoser, citronskal och citronjuice, salt. Hade jag inte haft i så mycket smör och olja överallt hade jag haft rostade hasselnötter i riset. Men... Pappa bantar. Ju.

Blomkål + broccoli med senapsdressing är fan också en hit. Koka grönsakerna barnmatsmjuka, kyl snabbt. Vispa ihop senap (jag använde dijon och svensk) med vitvinsvinäger, socker, salt och svartpeppar. Droppa ner olja under vispning tills det ser ut att räcka och tills det smakar bra (typ en halv dl?). Det ska inte vara för syrligt, jag tycker att det blir skitkonstigt med grönsakerna, det ska vara senapssmak, inte vinäger. Hacka ner färsk persilja. Servera.

Hade råris till och det är ju jävligt gott och så men det är bara gott när det smakar gröt och det blir... väldigt grötigt i grytsammanhang. Fluffigt klassiskt parboiled sjuttitalsris hade suttit fint. Tycker inte man ska skämas över att det är vidrigt egentligen. Något som VERKLIGEN är vidrigt är sånt ris som blir klart på fem minuter. Riskornen är porösa och läskiga och smakar popcorn.

Det kan ni tänka på i några dagar framöver. Puss och kram.

RSS 2.0