Veganvecka

Utmanar mig själv på en veganvecka. Blygsam start idag, men har bunkrat lite så det ska gå lättare. Vet ej riktigt hur jag ska göra för att få i mig allt men... det går säkert bra. Får äta mer frukt typ.
Blygsam vegostart idag:
Frukost: Havregurt med nötter och bär
Lunch: Äggröra med stekta grönsaker + chokladkaka med kaffe
Mellis: Tre torkade aprikoser och en näve nötter.
Middag: Bönröra med potatis o surkål
Efterrätt: några russin, en kaffe.

Åtgärdsprogram

Saker jag tänkte göra:
  • Sluta äta socker, gluten/sädesprodukter och laktos.
  • Plugga MINST 30h/veckan (+)
  • Träna 3 ggr i veckan + promenader, cykla till skolan när snön är borta
  • Skaffa mig ett extrajobb ELLER deltidsaktivitet (behöver ej ge profit, max 10 h/vecka)
  • Starta en podcast om sex och sexualpolitik, ur feministiskt perspektiv
  • Starta ett fanzine som handlar om populärkulturen från ett underdogperspektiv, som hyllar och hatar utan ursäkter
  • (potentiella namn: Cigarette, 20 cigaretter, nittitalisten, ???)
  • Engagera mig politiskt, kanske.
  • Vara glad och nöjd.
  • Odla min trädgård (odla något, på bakgården eller i fönstret)

årskrönika 2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag var utomlands i tre månader med min kompis. Jag slogs, spydde och hade panik, och jag träffade miljoner människor, och jag slet i solskenet, och jag fick försvara mig och min person på ett sätt som aldrig varit nödvändigt innan, vilket gav mig starkare självkänsla (känsla av jag, vad jag är). Jag började studera på universitet och börjar långsamt inse att jag är ganska bra på det ändå.

Har du några nyårslöften?

Ja, en hel lista. Det står mest att jag ska dekorera mitt rum, plantera lite växter, "get over it" (det är fan dags nu) och vara glad och hångla.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej. Några bekanta kanske men inga av mina vänner

Vilka länder besökte du?

Indien.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

20:e januari 2011. Det var då vi åkte. Finns givetvis fler minnesvärda saker under 2011; jobbet på saltå kvarn med alla fina kollegor (som jag tappat kontakten med, men det rör mig inte så mycket), nyårsafton var fint, den där kvällen på Ungdomens Hus i Uppsala var härlig, midsommar med mormor (fast vi bråkade så mycket), Uppsala med R några gånger osv.

Vad var din största framgång 2011?

Att uni gick rätt bra ändå. Har inte misslyckats med en enda tenta. Om jag misslyckas med uppsatsen så stämmer jag universitetet, hehe. Men är glad över huvud taget. God know I've tried this year.

Största misstaget?

Tror att alla misstag jag gjort iår varit viktiga. Visst har det blivit dumt som fan ibland, visst har jag varit otrevlig, men jag är ju lite så bara, och jag lär mig av misstagen.

Bästa köpet?

Min mobil? Sorgligt haha. Men den har ju räddat mitt liv x 100

Vad spenderade du mest pengar på?

Ehh, mobilen var nog den enskilt dyraste saken jag köpt. Kurslitteratur var rätt dyrt. Kamera har jag ju för fan köpt också!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, givetvis. Solnedgångar vid indiska oceanen, genuint goda människor som inte vill ha nåt av en (som den muslimska kvinnan vi träffade som bjöd oss på mat). På bussen från Munnar, när vi försökte bjuda en kvinna på en sån där liten indisk banan, och hon drog fram en gigantisk banan och gav oss, och alla bara skrattade. Alla små djur och apor och elefanter jag sett. De människor jag träffat som, även om vi kanske inte har någon stark relation, kommer de ha gjort ett stort intryck på mig. Mina vänner som stöttat mig genom allt skit.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Hm. Little marbles - make it rain. Set fire to the rain (såklart). Lil wayne - how to love. Frank Ocean - Novacane. Ansiktet - X.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Extremt neutralt år, det har handlat väldigt mycket om finna balans hehe. Inte på ett new ageigt sätt, och inte på ett kontrolleramnde sätt heller, bara att verkligen nå kärnan.

Vad önskar du att du gjort mer?

Förra årets önskan får stå kvar: önskar jag hade sagt exakt vad jag känt men det önskar man kanske alltid. önskar jag hade lärt känna fler, fast jag tror inte det var rätt tid för det.

Favoritprogram på TV

Såg flera bra tv-serier (kollar ändå inte på tv så känns inte som en aktuell fråga): The wire, oz, brideshead revisited.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Haha! Den var ju inte helt fantastisk men helt okej? Käkade middag med familjen, sen in till stan för lite dyrt vin, sen drack jag mer vin med en av Rs killes kompisar, sen gick jag hem. Snap.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Hehe... Ehh... Okej i indien hade jag ju typ säckar på mig, hade två olika tröjor, några linnen och två par byxor. I tre månader. Skön känsla. hade nog ett par shorts också men slängde dom. Eftersom jag bodde på landet i en stuga och kläder inte var någron prioritet så... i somras hade jag shorts + tröja, hela tiden. Med gympaskor. Inte så fashion. Under hösten har det varit så pass varmt att jag aldrig vetat vad jag ska ha på mig. Haft på mig den älskade vita tjocktröjan. Det sista jag  gjorde för mitt utseende 2011 var att ändra frisyr. Kanske också var det bästa.

Den bästa nya personen du träffade?

Rangordnar inte.


RSS 2.0