"Foodie"


Fyfan vilket vidrigt ord hörni. "Foodie". Som jag förstått det efter den senaste tidens tidningsläsande och bloggskummande är en "foodie" någon som gillar mat. Men alltså... Foodie. Det låter som ett litet djur. Ett sånt som är ganska människoskyggt, lite ludet och försynt, tycker om lättkokta grönsaker och sockervadd... Nej, inte bra. Mat är jättebra och sådär va men behöver man verkligen den typen av smeknamn? Känner mig tillräckligt perverterad som det är. Med allt detta knådande, rörande, mosande...

Alltså jag har lagat väldigt imponerande mat de senaste dagarna, på flera sätt, men allt har sätt helt naturvidrigt ut på alla sätt. Men en kort sammanfattning av de senaste fem dagarnas kulinariska höjdpunkter. Så långt tillbaka jag minns. Tyvärr minns jag inte vad jag lagat, eller vad jag gjort över huvud taget, meeeen... det är ju därför jag har bloggen. Here goes:

Förra veckan lagades kaningryta som var väldigt god. Massor av smålökar, vitlök, rödvin, timjan, grädde och SMÖR.
Kanin var dock rätt dyrt. En liten jävel kostade typ 250 kr med ben och allt. Samtidigt så räckte den ju rätt länge. Jag åt säkert kanin tre gånger innan den tog slut. Väldigt gott i alla fall. Fint.

Vidare har jag gjort chokladkex som jag hade tänkt fylla med vaniljkräm (äkta hemmagjord va) men som pappa snodde och alla klagade på att de var beska och jag menar, hallå? Det är en mördeg med mörk choklad i!!!

Hittade en asbra krydda på coop. Den stod i den "internationella hyllan" (ni vet, där den billiga hälsokosten finns. i väldigt kulörta, ofta röda, förpackningar). Jag har för mig att den hette ras-el-hanout men jag är för lat för att gå ut och kolla. Det är i alla fall en väldigt spännande blandning. Jag öste halva burken över två kycklingfiléer, pannstekte dom och serverade till en tabouleh utan tomater så vi kan säga att det var en "bulgursallad med persilja". Jättefint. Till det, yoghurtdressing med skal från tre olika sorters citrusfrukter, salt, peppar. Cheers.

Midsommar var astråkig. Sill, typ. Gott, men tråkigt som fan. Förr om åren satt vi minsann på västkusten och åt syndigt många havskräftor. Alltså, jag snackar kilovis. Per person. Saknar't.

Idag bakade jag bullar! Hade en sjuk vision om banan-chokladfyllda bullar, vilket kanske inte var det bästa jag gjort men... Trevligt ändå. Mitt stora misstag var nog att ha med en massa jävla mandelmassa. Hade lätt räckt med choklad+banan. Kanske borde använt mörk choklad också, istället. Eller en blandning. Men det är bra bullar i alla fall. SMÖR.

På middagsbordet ikväll gästades vi av en ganska bra rätt. Lättgravad lax (hade lika gärna kunnat servera den rå med soja och kanske lite ingefära, men vi hade ingen soja) och kall avokadosoppa samt ugnsbakade sötpotatisar. Massor av saker som kunde gjorts bättre, men man får väl ta en sak i taget. Soppan var dock väldigt bra, även om jag saknade sting. Visst kan man säkert ha i en grön chili och vara glad men. Det hade jag inte. Not much you can do. Annars var det ganska klassiskt egentligen. Avokado + saker från havet. Liten sötma från sötpotatisen. Men som sagt, såg fördjävligt ut. Vill ha andra tallrikar. Buhu.

Well. That's about it. Jobbar vidare. Toodels.

Del 2


Alright, så museet på the bowery var avklarat, vi gick som sagt omkring lite mer, har väl varit inne i en del butiker men hittade inget vettigt (allt var snordyrt). Åkte hem.

På torsdagen shoppade vi i new jersey istället, där skatten tydligen är mycket lägre/nästan obefintlig = billigare. Gick på Barnes and Noble och köpte mattidningar (tycker överhuvudtaget att amerikanska och brittiska magasin är mycket bättre, då de riktar sig till MÄNNISKORistället för att direkt rikta sig till kvinnor, som i princip alla Svenska tidningar gör). Och så köpte jag två fantastiskt tjocka skapelser: The bread bible och The flavor bible och jag lovar, de har redan hjälpt mig. Sjukt.

Sen var vi på någon galleria, jag köpte någon liten present, det var kul att se etc. Det var "the fancy mall" och alltså, det märktes, hehe. Det var väldigt... fancy.

Fredagen kommer jag inte riktigt ihåg, hehe. Vet inte om vi kanske var och shoppade igen typ? Vet att jag har köpt ett par byxor och sådär, men jag tror det var på måndagen innan vi åkte hem. Shit, vad jobbigt. Eh. Vi tog det väl jävligt lugnt då. Åt väl god mat och gick i någon matvarubutik.

På lördagen hade min mammas kusinbarn (yes, I know...) dansuppvisning. De var så sjukt duktiga. Jag tror de är typ sju och tolv eller något sånt och de var galet duktiga verkligen. Det var många andra jätteduktiga också. Kommer speciellt komma ihåg en rödhårig tjej, typ tio-tolv år som hade sån sjuk utstrålning och scenkänsla att hon var som klippt och skuren för broadway. Det var kul och se i alla fall.

Söndagen åkte vi in till New York igen men jag måste ärligt talat säga att jag inte riktigt minns vad vi gjorde. Vi åt på en halvdålig restaurang med stort ekologiskt, vegetariskt och vegansk urval (jag körde på tofuscramble och vegkorvar och fullkorns-english muffins men det var sjukt smaklöst). Vi var en vända i central park. Vi var på times square (perverst mycket folk. helt värdelöst). Uhm. That's about it. Måndagen shoppade vi lite mer för jag orkade verkligen inte åka in till New York. Tisdagen åkte vi hem. Kom hem. Fint.

Manhattan


Jag kom hem från USA för några timmar sen. Eller, flera timmar sedan, men ändå. Landade åtta imorse.

Det är lite tråkigt. Jag trivdes där. Jag skulle nog kunna tänka mig att bo där i några månader. Gärna under de varma månaderna. Det kanske inte är fantastiskt när det blir upp emot 40 grader men det är fan så mycket skönare än här. Har bara skakat sedan jag kom hem typ. Varför i helvete bor det folk i det här jävla landet egentligen? Det går inte att odla någonting utom kål typ, det är kallt som fan och på vintern blir det mörkt klockan tre på dagen medan det är ljust dygnet runt i andra delar av landet! Språket är så isolerat att urbefolkningen själva knappt förstår det! Nej, tacka vet jag extrem luftfuktighet, 30 grader och luftkondition.

Resan var... viktig för mig, på många sätt. Jag träffade släktingar jag bara träffat ett fåtal gånger, eller som väldigt ung, eller aldrig träffat. Vi bodde hos mammas morbror och fru i New Jersey i en liten sömnig stad som hette Basking Ridge och kändes sådär all-american som det bara gör på film. Trivdes finfint. Var till och med ute och sprang några gånger. Såg ekorrar stora som katter, rådjur stora som vargar och hundar stora som björnar! Trevligt.

Första dagen efter ankomst bestämde vi oss för att åka in till manhattan och gå på MOMA. Det var trevligt. Det var stort. Det var mycket folk. Jag har aldrig sett så mycket folk på ett konstmuseum. Jag har aldrig upplevt det här att man måste ställa sig lite på tå eller ursäkta sig flera gånger för att komma fram till ett verk. Det var mycket märkligt. Men kul på sätt och vis. Det var jättemycket barn där! Hela skolklasser som hade en egen guide som berättade om olika verk för barnen! Asbra.

Sen gick vi runt lite runt femte avenyn men jag tröttnade på det, för mycket folk och för dyrt etc. Åkte ner till soho-området typ. Åt jättegod sushi. Alltså BRA sushi. Små bitar som faktiskt får plats i munnen. Andra fisksorter än lax, räka och kanske en tonfisk. Blue Ribbon Sushi tror jag det hette. Låg väldigt undangömt i en källarlokal utan någon som helst skyltning. Mmm guidebok <3.

På tisdagen åkte vi till Culinary Institute of America. Kul som fan. Det var rätt likt Globen - de hade egna restauranger där eleverna lagade mat, sålde bakverk  och bröd i ett litet café etc... Men det var ju mycket bättre, större och finare än globen. Jag åt en god, men alldeles för stor, lunch, köpte en kaka och  muffins och så köpte vi bröd med oss hem. Pratade lite mer eleven som serverade oss. Det är kul. Att träffa andra.

Onsdagen bar det av till NYC igen. Vi gick på ett annat museum - http://www.newmuseum.org/. Det var väldigt ungdomligt men kul att se. Varierande kvalitet. Trevlig shop.
Gick runt lite mer.

Fortsätter imorgon! Godnatt.

student 09

Nu är det gjort. Fick ett pris, en bok, för mina fantastiska prestationer i engelska. Rektorn försäkrade mig om att jag var bättre än engelskaklassen, vilket ju känns fint. Annars var det nog den värsta dagen i mitt liv, haha!

Jag kom med på flaket, och det var ju väldigt trevligt trots allt. Sen åkte jag hem och duschade för att jag var så skitig att jag vet inte vad. Sen åt vi middag. Fyllan höll på att gå över och jag drack det som gick att dricka i princip. Men ja. Vi åt osso bucco (inte min bästa men bra nog) och en kall quinoasallad till. Jordgubbar, vindruvor, choklad och vaniljglass till efterrätt (och balsamicosirap som var över fr varmrätten). Sen åkte vill in till stan och skulle gå på slutskiva. Satt på något hak i gamla stan och drack ett glas vin, vilket var helt värdelöst för sen fick vi stå i kö i en halvtimme utanför Huset/cattelins av alla ställen. Sen stannade vi någon timme. Sen gick vi för jag gick sönder. Trist men. Jaja.

Min studentmössa är det mest deprimerande jag vet. Glömde att ta med den på champagnefrukosten så det är bara R som skrivit i den, hahaha. Oh well.

Kommer aldrig träffa de där människorna igen.

Känns väldigt olustigt.

RSS 2.0