Indien


Har varit har i fyra dagar typ. Vi hamnade lite off i Mumbai, i en forort som hette Chembur, och det var ju minst sagt en chock. Efter nagra missoden och nagra ruskigt jetlaggade dagar som konsekvens av missodena tog vi en taxi till Mumbai centrum och Victoria Terminal. Kandes battre kanske.

Till slut hittade vi biljetter till Goa och drog dit. Traffade en liten grekisk man pa taget och sen en fransk kvinna som sa att arambol va en bra lugn strand sa vi akte dit och nu ar vi har och vi kanske gor lite yoga, kanske hanger pa en strand.

Overlag ar jag ruskit nojd med livet. Kan inte minnas sist jag var sa nyfiken.

Om elefanter och noshörningar

Imorgon vid den här tiden är jag flera tusen kilometer ovanför mellanöstern och på väg mot Mumbai/Bombay. Ruskigt taggad. Har inte kunnat sova sen i söndags. Känner mig inte rädd eller nervös. Känner bara lättnad. Inga fler hala trottoarer, inga fler minusgrader.
Vi landar fyra på natten någon gång, lokal tid. Jag är så nyfiken. Kommer man kunna se solen? När ska vi åka vidare? Var ska vi åka? Kommer det lukta sådär äckligt som alla säger? Hur många kommer jag ha hotat till livet (på svenska, givetvis) innan vi kommer fram till hotellet?
Gah, vill bara landa nu.

Classics

Nicolas Makelberge – A Clean City


Hittade den här gamla hiten på spotify. Lyssnade på den 2006 typ, för den kom med på en sån där skiva man fick med Sonic (tidningen). Året då jag: gick i högstadiet, sommarjobbade, rymde till Berlin och började gymnasiet och fick ett jättekrossat hjärta för första gången. Och tyckte att musik var spännande, viktigt och häftigt. OCH SKICKADE FILER ÖVER MSN!!! Det var nog det mest storartade. Visst kunde man ladda ner... Men framförallt var det innan youtubetiden, spotifytiden och allt annat. Skickade man en låt så HADE man den, så hade man så mycket mer än en länk. Helt fantastiskt.


Jag önskar att det kändes som att skillnaden var större än så. Att intensivt spotifyande och youtubeande och facebookande hade förändrat mig, oss, men det är ingen större skillnad. Det känns som att ju fler kanaler man kan kommunicera genom desto svårare blir det.


Jag ska visserligen åka bort i tre månader och kommer ha fullt upp med att tänka på det jag gör där, då, men jag har hundratals val, vägar, framför mig så fort jag kommer hem. Jobb? Högskola? kurser? Söka folkhögskola nu? Ska jag läsa mer komvux? Kommer jag kanske vilja något helt annat om tre månader?
Jag längtar hur som helst härifrån. Nu ska jag ta en liten promenad. Får se hur långt lungorna pallar.

alla är snygga på webcambilder

Jag gillar inte breakfast på tiffanys-tjejer, men alla ofelior är välkomna. Jag har studerat Hamlet (alltså, läst om) lite nu och jag har bara kommit fram till att storheten ligger enbart i den fantastiska förmågan att berätta historien om en hel familj, som enligt alla konventioner är bundna till varandra av ämbete och traditioner, men som ändå inte har något med varandra att göra. Jag menar inte att det är dåligt - tvärtom är det helt fantastiskt. Hela pjäsen är så motiverat omotiverad.

Nya år

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja... Men jag upprepade också många misstag. Men visst, jag var på Gotland och jag jobbade som ett djur. Jag gick på komvux och lärde mig allt om ekvationer och linjens lutning. Jag fick VG på en mattekurs!

Har du några nyårslöften?

Ska älska mig själv riktigt mycket, räknas det?

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nja, nej inte direkt.

Vilka länder besökte du?

Öh... Inga... Faktiskt. Har inte haft semester sen förra sommaren.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Valborg. Inte för att det var speciellt men för att det kändes som att något var på gång att hända, och något hände efteråt. Midsommar var minnesvärt också.

Vad var din största framgång 2010?

Att komvux gick så bra.

Största misstaget?

Haha, tusen. Ganska misslyckat år över huvud taget.

Bästa köpet?

Indienresa!

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder, mat, indienresan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, gud ja, vissa stunder av det här året är de lyckligaste jag haft, andra är rock bottom.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Från och med du. Och dog days are over. Och hundra andra.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Känslomässigt har det här året varit en katastrof, men händelsemässigt har det varit roligt och jag har väl varit glad.

Vad önskar du att du gjort mer?

Spoken my mind.

Favoritprogram på TV

Family guy. Alltså finns det några andra program??? Såg true blood och Glee. Skäms över Glee men jag behövde nog något för att slippa tänka. Haha.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Mådde skit, önskade att min man var där, åt på Dado (bra).

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Blandning av träningskläder och kortkorta, små tajta klänningar. Och kockkläder, givetvis. De flesta känner ju inte igen mig utan kockkläderna. Generellt försökte jag nog vara sexigare än vad jag är, haha. Den rosa peruken från nyår är minnesvärd också.

Den bästa nya personen du träffade?

Hm, haha, ja jag vet inte. Träffade int så många nya personer. Alla nya som kom in på jobbet och så var ju för det mesta snälla och trevliga och det kan man ju uppskatta. Annars ingen speciell.


RSS 2.0