Litterär karriär

Borde kanske i alla fall försökt anmäla mig till en skrivkurs, bo någonstans, göra någonting. Även om jag vill plugga till något helt bisarrt långdraget om fem-sex kan det ju gå att klara sig utan CSN, antar jag. Även om det kanske tar extra lång tid utan bidrag. Just nu är jag så himla omotiverad, känner mig osäker, söker fler och fler jobb, som jag kanske egentligen inte vill jobba med... Känner mig lurad och nedvärderad. Funderar på att flytta härifrån. Typ England. Skulle nog trivas där. Skandinavier verkar generellt trivas bra i England. Även om jag inte skulle tjäna några pengar. Och det verkar vara lite komplicerat. Men jag antar att det bara är att... söka ett par jobb eller åka dit eller något. Har ju tydligen lite cash. Fast det skulle ju vara skönare att ha mycket cash. Eh.

Försöker gå ut och plocka blåbär. Går sådär. Skippade yogan idag och gör det antagligen imorgon också. Har så fruktansvärt ont i nedre delen av låren. Inte sådär åh-vad-skönt-med-träningsvärk-det-känns-verkligen-att-jag-jobbat, utan det känns mer som att muskelfästena har släppt och är på väg att slitas bort helt och hållet för att aldrig mer återvända. Extrem smärta. Enorm jävla smärta.

Rapunzel


Fan också, jag måste klippa mig. Jag minns verkligen inte när jag klippte mig (på salong. av en professionell frisör.) senast. Typ ett år sedan? Ett och ett halvt? Grejen är ju att jag vill ha en jävligt snygg frisyr men jag kommer typ inte få en jävligt snygg frisyr för min erfarenhet säger mig att alla frisörer är helt värdelösa, lyssnar mer på sig själva än kunden och slätar över allting med att "låt det växa ut några veckor så kommer det bli jättebra!" - men jag vill att det ska vara jättebra nu! Fan, antingen klipper de mig  att jag ska dra på mig ett par savannbyxor och buffalos (väldigt uppklippt, typ snedlugg och får håret att se dubbelt så tunnt ut) eller så ser jag ut som en tant. Vad är det för jävla fasoner egentligen?

Om jag går in med halvtrasiga jeans, någon bandtröja jag haft sen åttan och kängor känns det ju rätt självklart att jag inte har planer på platinablont, lika lite som jag funderar på att skaffa en sällskapshund! Fyfan! Nästa gång tar jag med mig en schäffer och min Hells angels-pojkvän. Och massor av bilder på frisyrer jag kan tänka mig, obviously.


Sket i yogan imorse. Men ikväll! Woah!

Saker som är stora


Igår träffade jag Anna. Det var jättetrevligt. Ibland är det så himla trevligt att träffa människor. Vi gick på blå lotus av alla ställen, men det var ett... kärt återseende. Jag tror de gjort om, det var väldigt fräscht där för att vara ett "mysigt södercafé". I alla fall jämfört med typ... String.

Ägg/Bröd



Kokt ägg, stekt bröd, salsa på melon, tomat, gul paprika, shalottenlök, chili, vinäger, olivolja, salt, socker, peppar.

Kyckling/Potatis



Kycklingklubbor marinerade i yoghurt och mango chutney,
ljummen potatissallad med vitlök, ingefära, persilja och spenat.


Det saknas något rött. Tycker ni inte?

Little baby fingers touching side by side


De två senaste dagarna har jag ägnat mig åt att äta min egen vikt, oroa mig över ingenting och gå på bikram yoga.

Ja, ni läste rätt. Yoga. Aerobics för nittitalisterna, yes? Bikram yoga utförs i ett 40 grader varmt rum, det är exakt samma (26) poser varenda gång och jag har inte hört ett enda ord om chakras. Vår lärare är en väldigt energisk amerikan som pratar så snabbt att det är svårt att förstå, alla på kursen är sjukt vältränade och det ligger mitt på stureplan. Efter två pass, två dagar i rad är jag så öm i kroppen att jag upptäcker nya kroppsdelar, typ. Inte bara muskler. Idag ville jag dö den sista kvarten. Men det är säkert ett gott tecken. Har ont i halsen och vet inte om det är så bra att gå, men jag får känna efter imorgon. Vill verkligen. Tio dagar i rad. Push push PUSH!

Mina kläder har inte torkat sen dagens pass. Som var slut halv nio på morgonen. Jättebra.

Var tvungen att gå och köpa resorb. Funderar på att ta en till, har en känsla av att det här inte räcker.

Gud.


Du är inte ditt jobb


Det var meningen att jag skulle träffa min älskling idag, ligga sked, googla "third reich" och dricka örtte. Det ser ut som att det uteblir. Kanske imorgon då. Gud, att man kan sakna en flicka så mycket. Ahh.

Idag har jag jobbat. Sju timmar. Skitjobbigt, men värt. Min inkomst ökade väsentligt idag. Jag har flera kronor mer att leva för nästa månad!1!!!! Alla var skittrötta på jobbet. L hade nyss flyttat till en lägenhet som tydligen var helt brutalt skitig och luktade kiss. Hon ansåg att det var på grund av den tidigare ägarens nationalitet som det var så skitigt. L själv kommer från Sri Lanka och är en manisk rengörarmaskin. Hon lär slita ut psyket på att städa den där lägenheten, men men.

Jag har en tendens att inte ens börja hämta mig från alkohol förrän typ ett dygn efter jag druckit, så jag var snortrött och gick väl typ runt och skelade. Dagens gäst: den unge mannen som kom in med en brud en kvart innan stängning, gjorde två väldigt förvirrade beställningar ("jag beställde bara en kanna te... men det kanske är för sent nu?" "ja... lite" "jaha... okej...") och såg ganska förolämpad ut, vilket var helt rätt, för fan vad jag var otrevlig. Händer väl, antar jag. Men alltså, nej, jag tycker inte man går in på ett ställe som det jag jobbar på en kvart innan stängning. Den sista kvarten är typ bara ifall folk vill köpa något att ta med. Håll er borta!

Måste äta nu. Kalkonbiffar är fan grejen, säger jag. Gör såhär: Ta ett ett halvt kalkonbröst. Hacka lök. Riv skalet från en stor citron. Stek lök (i smör) med kryddor - vitlök, svartpeppar, timjan, persilja, rosmarin eller vilken annan kul kombo som helst (om det är färska kryddor, stek inte, de blir fula). Mixa kalkonbröstet med valfritt mix-verktyg (jag använder min smoothiemixer, funkar utmärkt). Häll allt i en bunke + grädde + SALT. Blanda. Stek i smör och olja. Servera med potatis, stekta äpplen och vitt vin.

Förövrigt fungerar det här med vilken färs som helst, men kalkon är oväntat gott. Skippa äpplena om ni tar nåt annat djur.

Allt som börjar på H.


Var precis och såg nya Harry Potter-filmen med mina favoritföräldrar. Det här är något vi gjort sen well, första filmen. Och ja... Det är som det är. Det är ju riktigt bra hantverk kan man säga. Samtidigt kändes den lite platt. I och för sig har alla HP-filmer känts lite platta. Jag fick väl vad jag förväntade mig och betalade inte ett öre så jag klagar inte.

Innan filmen hade de ett reklaminslag om SFs "sommarbio" - de premiärer som sker under sommaren presenterades lite snabbt och följdes av de vanliga reklam-trailersarna. De två största svenska filmerna som kommer ut (förutom typ Scener ur ett kändisskap) verkar vara, om jag inte minns fel, Bröllopsfotografen och Sommaren med Göran.

Smaka lite på titlarna, googla om ni orka. Förstå ångesten som kröp i kroppen när man var tvungen att se dessa trailers på en fem gånger tre meter stor duk i ett ganska mörkt rum med massa okända människor runt omkring sig. Hejuda mig, säger jag bara.

Phew, lång mening. Ursäkta.

Annars: Halsont. Trött men glad. Jobbar imorgon, känns inte kul. Men det är pengar and I'm crazy about that stuff. Fint, fint.




Revelry


Man skulle kunna säga att jag gick ut ensam igår. Min chaufför, tillika far, släppte av mig vid slussen, jag brände bort till medis, stod där och kände mig nervös och skakig, köpte cigg några hundra meter bort, återvände. Väntade på min kamrat som det var bestämt att jag skulle träffa och kanske klubba med. Kommer inte in på grund av 20-årsgränsen. Den förbannade jävla 20-årsgränsen. Samtidigt har jag egentligen all förståelse för att man inte vill ha in en massa nyfyllda 18-åringar som har sommarlov. Klart det slutar i misär. Så tackade för mig, kramade om mitt sällskap och började gå mot Södra Station. Kollade runt i bågen om det var någon där, men det var det inte. Och så visade det sig att det var en halvtimme till nästa pendel kom. Och precis då hände något magiskt: Jag fick svar på ett sms från en gammal skolkamrat som även råkar vara en god vän. Övertalar henne att följa med ut, trots att jag vet att det bara blir dyrt för mig("men jag bjuder... kom ut nu!") men känner att jag har råd för jag är törstig och uttråkad och har relativt mycket cash.

Hon bor väldigt lämpligt mitt på söder så jag traskar bort till folkungagatan, står och tittar surt runt omkring mig och tänker att det ska bli kul att träffa H. H kommer ner i sin magnifika, norrländska glans med en mentolcigg i käften och ölsug i ögonen. Alright, så vi rör oss mot Gamla stan, går av tunnelbanan och ser en söt rödhårig flicka som visar sig vara en annan gammal skolkamrat i sällskap med två karlar. Vi bestämmer oss för att hänga med dom till vad som kan vara det märkligaste haket i Gamla stan. Vi gick till Sjätte tunnan. På sjätte tunnan dricks det öl av typen frisk, lättdrucken, kall och obesk. På sjätte tunnan sjunger man gärna den där rövarsången ur Ronja Rövardotter, när de står på borden och klappar händerna - "jag ser en hövding....". På Sjätte Tunnan är man man man. Om ni förstår vad jag menar. Men ändå rätt barnvänligt. Vi satt där i någon timme, skålade och drog oss ner mot ett lite mildare ställe. Movitz. Där tog vi en öl, snackade, hade pisspaus och lackade satan på det övriga klientelet, som var rätt jobbigt. Movitz är inte att rekommendera men det är bättre än After.

Så led kvällen mot sitt slut och vi bestämde oss för att åka hem till mig och dricka vodka. Sagt och gjort, hem till förorten blev det. Åt kalkonbiffar, drack vodka med is och mös. Somnade gott och sov ett tag. Nöjd som fan. Allt ordnar sig. Alltid.

arwika


Åkte på arvika. Köpte en biljett på blocket på tisdagen, betalade på onsdagen, åkte på torsdagen.

Något av det bästa jag någonsin gjort. I tre år har jag haft inställningen "jag är ingen festivalmänniska! jag vill duscha, bajsa och äta regelbundet! Jag vill inte ligga i tält! Jag vill inte! Uhh!!" osv. Och jag är fortfarande ingen festivalmänniska, men det var fantastiskt på många sätt. Jag var så himla glad! hela tiden! Vi hade fantastiska tältgrannar! Vi var fantastiska flickor som åkte! Om vi levde i en annan värld, där tiden inte var så knapp, ångesten inte så tilltagen och alkoholen serverades mer ymnigt och med jämnare mellanrum hade jag säkert orkat skriva en hel uppsats om upplevelsen, Arvikafestivalen 2009. Men det får räcka såhär. Det var bra.

Jag har dock insett att jag inte kan sitta hemma hela dagarna, äta deg och jobba som servitris resten av mina ungdomsår. Måste börja planera. Skapa en slags själslig ryggsäck full av erfarenheter som kan utveckla mig och andra och göra världen till en bättre plats. Jag måste VÅGA.

Jag tänkte börja med att gå ut och klubba ensam.

Rapporterar senare i veckan. Antagligen är det skittråkigt men. Det kan ju va kul.

RSS 2.0