veckohandla






Tonfiskröran består av tonfisk på burk, vitlök, salladslök, chili, ingefära salt och peppar och jag tror jag hade lite vinäger eller citron i också. Salladen är morötter och paprika. Passar fint till tonfisken.





Quorn. Lustigt det här, med quorn. Jag tycker quorn är rätt skönt att äta för att det är lättuggat och tar typ två minuter att laga till jämfört med kyckling (jag brukar micra quornet (?) eller lägga fram det på morgonen, sen ska man bara värma det... Nej, man kan inte bryna quorn. Brynt quorn är bränt quorn). Och så tar det till sig smaker ganska väl. Men fan alltså. Kyckling är nog godare ändå. Tyvärr. Dessutom är quorn lite läskigt. Hur fan gör man quorn? Läste någonstans att man odlar svampen i stora silos som man skrapar ner från väggarna typ. Fyfan.



Ingefära, chili, rödlök och lök får svettas i olja i några minuter, tillsammans med lite svartpeppar, en rejälnypa salt, lite socker och ett par matskedar raz-el-hanout (som finns in den lokala delibutiken eller i "utländska specialiteter"-hyllan på närmsta stormarknad). Låt puttra. Häll i en skvätt citronjuice, häll i quornbitarna, värm, smaka av och häll i det som du känner att du behöver ha i.

Koka bulgur med gurkmeja och aprikoser/russin och salt. Häll av yoghurt i ett durkslag med en handduk i, eller köp sån där grekisk matlagningsyoghurt och servera till. Och ha nåt grönt på tallriken, annars blir det sjukt grått.



Brödpudding med apelsin och lingon:

1/3 kardemummakrans (fast jag tror kanelkrans hade varit ännubättre)
3 ägg
1 skvätt (haha!) grädde
1 skvätt mjölk
2 msk honung
en nypa salt
zest från en citron och lite saft
några lingon

Ugn 175 grader celcius.
blanda alla våta ingredienser + smak.
Skär kransen i lagom bitar. Jag gjorde mina jättesmå eftersom jag hade dom i muffinsplåt. Bakar man den i en större form kan man givetvis göra dom större. Blanda och låt allting suga åt sig en stund. Häll upp i den form du valt att baka av i. Låt den baka i ugnen, känn med en sticka ibland, lita mest på din instikt.



Shuu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0