Mer brun mat

Möjligt att det är dags att börja använda en riktig kamera. Men det är så jävla jobbigt att hålla på med sladdarna. Jag är lättjans glada väktare, nämligen. Så jag fortsätter nog med mobilen.

Gör såhär: Ta en kyckling. Stycka den. Behåll skinnet. Salta och peppra tills du skäms. Avsluta med lite torkad chilli. Stek i smör och rapsolja på ganska hög värme så kycklingen får en trevlig yta.

Lägg i en form, gärna något nerärvt genom tiderna för att få en extra rustik touch (blir alltid nostalgisk när jag styckar kyckling). Skär lite tomater, lök, vitlök och oliver på ett nonchalant sätt. Blanda med lite salt och en ganska billig balsamico och olivolja. Häll det över kycklingen. Stoppa in kycklingen i ugnen på ca 180 grader. Kör tills den är färdig (72 grader för filéerna, 82 för de beniga bitarna... Men ett mellanting duger).

Blanchera sparrisen, lite krispig. Blanda konserverade vita bönor med örtröran från dagen innan. Smaka av, ha eventuellt i lite citron, olivolja och mer persilja. Blanda friskt.

Lägg upp på ett osmakligt sätt och ta en bild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0